WTS MACHINERY
Din framtida partner inom materialhantering

WTS Machinery Solutions är din framtida samarbetspartner inom materialhantering, som erbjuder en omfattande portfölj av trucktjänster, inklusive försäljning, service, uthyrning och utbildning. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1987 och status som Sveriges ledande importör av Hangcha Forklifts, står vi redo att möta alla dina behov inom maskinparkshantering. Genom att kombinera storleksstyrka med smidigheten hos ett mindre företag, lägger vi stort fokus på miljöansvar, kundcentrering och innovation. Vi erbjuder snabba leveranser och ett brett sortiment för att säkerställa att du får den service och de produkter som din verksamhet kräver. Med vårt nya namn fortsätter vi att erbjuda exceptionella trucktjänster och tar steg framåt mot en transparent, modern och effektiv framtid inom truckbranschen.

Marknadsledande inom trucktjänster

Som pionjärer inom truckbranschen, etablerar WTS Machinery Solutions nya standarder för service, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att ständigt sträva efter att överträffa förväntningarna, erbjuder vi en omfattande portfölj av tjänster som inkluderar allt från avancerad försäljning till skräddarsydda uthyrningslösningar och omfattande utbildningsprogram. Vår dedikation till innovation och kvalitet har cementerat vår position som marknadsledare, där vi är stolta över att kunna erbjuda snabba leveranser och ett brett sortiment av produkter för att möta de unika behoven hos varje kund.

Vårt "mission" och framtid

WTS Machinery Solutions är fast beslutna att leda vägen in i framtiden för materialhanteringsbranschen med en vision om innovation, tillförlitlighet och partnerskap. Genom att kontinuerligt utforska nya lösningar och teknologier strävar vi efter att förbättra effektiviteten och hållbarheten i våra kunders verksamheter. Vår mission är att stärka din verksamhet med de mest pålitliga och avancerade trucklösningarna på marknaden, samtidigt som vi bibehåller vår roll som en transparent och modern samarbetspartner. Framtiden hos WTS är ljus, med ett ständigt fokus på att utvecklas och växa tillsammans med våra kunder.

BAKGRUND
vår historia

WTS Machinery Solutions driver framtidens materialhantering genom innovation och kvalitet. Vi strävar efter att inte bara möta nutidens behov utan även forma framtiden för branschen med vårt framåtblickande tänkande och förstklassiga tjänster. Genom vårt partnerskap med Hangcha, en ledande global tillverkare av gaffeltruckar, säkerställer vi att våra kunder får tillgång till den senaste tekniken och de mest kostnadseffektiva lösningarna. Som den officiella svenska distributören av Hangcha Forklifts, bidrar WTS aktivt till utveckling, kvalitet och säkerhet inom materialhantering.

1987

Västerås Truckservice grundas. Företaget erbjöd då service och reparationer av truckar och andra maskiner, men ingen försäljning.

2010

Nuvarande ägarna, Anders Westlund och Linus Waara köper företaget. Utöver service och reparation börjar de med försäljning av truckar och byter namn till WTS Västerås Truckservice.

2011

WTS blir svensk importör av Hangcha Forklifts. Kinas ledande trucktillverkare. Idag är Hangcha nummer åtta i världen.

2015

WTS ansluter sig till Total Source och förstärker på så vis sina kanaler till högkvalikativa reservdelar.

2017

WTS firar 30 år som verksamma i truckbranschen.

2018

Expansion av WTS i Stockholmsområdet samt i norra Sverige.

2020

WTS Nord och WTS Västerås Truckservice samlas under det nya namnet WTS Machinery Solutions, samt etablerar sig i Uppsala.

1987

2010

2011

2015

2017

2018

2020

Västerås Truckservice grundas. Företaget erbjöd då service och reparationer av truckar och andra maskiner, men ingen försäljning.

Nuvarande ägarna, Anders Westlund och Linus Waara köper företaget. Utöver service och reparation börjar de med försäljning av truckar och byter namn till WTS Västerås Truckservice.

WTS blir svensk importör av Hangcha Forklifts. Kinas ledande trucktillverkare. Idag är Hangcha nummer åtta i världen.

WTS ansluter sig till Total Source och förstärker på så vis sina kanaler till högkvalikativa reservdelar.

WTS firar 30 år som verksamma i truckbranschen.

Expansion av WTS i Stockholmsområdet samt i norra Sverige.

WTS Nord och WTS Västerås Truckservice samlas under det nya namnet WTS Machinery Solutions, samt etablerar sig i Uppsala.

MILJÖ
MILJÖ OCH HÅLLBARHET

WTS Machinery Solutions omdefinierar sitt åtagande för miljö och hållbarhet, inte bara som ett företagsansvar utan som en del av vår identitet. Genom att integrera principer för hållbar utveckling i varje aspekt av vår verksamhet, från energieffektiva maskiner till en cirkulär ekonomi, arbetar vi mot att minska vår miljöpåverkan och främja hållbarhet. Vårt partnerskap med likasinnade leverantörer förstärker vår vision om en hållbar framtid, där vi stolt bidrar till en grönare industri och en bättre värld för kommande generationer.

iso cert

kvalitetscertifierade

WTS Machinery Solutions är engagerade i ledarskap inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö  genom certifiering i ISO 9001, 14001, 45001. Vår miljöpolicy fokuserar på att minimera verksamhetens miljöpåverkan, överträffa lagkrav och ständigt förbättra med hjälp av ett effektivt miljöledningssystem. Kvalitetspolicyn är inriktad på att möta kundernas behov genom engagemang och kontinuerligt förbättringsarbete. Arbetsmiljöpolicyn prioriterar en säker arbetsmiljö som främjar medarbetarnas välbefinnande och utveckling, integrerat med kvalitetssystemet för att uppfylla Arbetsmiljölagen.

VÅR VISION
En framtid byggd på
partnerskap, pålitlighet
och innovation

På WTS Machinery Solutions drivs vi av en tydlig vision: att forma framtidens maskineribransch genom att stärka våra kunders verksamhet. Vi ser en framtid där varje industriell utmaning möter en lösning som är både innovativ och pålitlig.
Vi strävar efter att vara mer än bara en leverantör. Vi vill vara den partner som företag litar på när de står inför nya utmaningar och behöver råd, stöd eller de bästa produkterna på marknaden. Genom att bygga starka relationer med våra kunder och förstå deras unika behov, siktar vi på att ge verkligt värde som går utöver en vanlig transaktion.
Vår vision sträcker sig också till att driva bransch-innovation. Genom kontinuerlig forskning, utbildning och teknisk utveckling ser vi oss själva som pionjärer, redo att introducera nästa stora lösning eller produkt. Med rötterna djupt förankrade i vår historia, blickar vi framåt med hopp och beslutsamhet, redo att skapa en framtid där WTS Machinery Solutions står som synonymt med excellens inom maskineribranschen.

KUNDFOKUS

Att lyssna på och förstå våra kunders unika behov, och skräddarsy våra lösningar därefter. Varje kund är unik, och det är vårt ansvar att tillhandahålla lösningar som är anpassade efter just deras krav och önskemål.

OUR MISSION

På WTS Machinery Solutions är vårt huvudmål klart: att stödja och stärka varje kunds verksamhet genom våra maskineri- och servicelösningar. Vi tror att varje industri, oavsett storlek eller omfattning, förtjänar tillförlitliga verktyg och resurser för att blomstra. Vår mission är trefaldig:

KVALITET OCH PÅLITLIGHET

Att ständigt leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet. Vi vet att våra kunder litar på våra maskiner för deras dagliga drift, och vi är dedikerade till att uppfylla och överträffa dessa förväntningar varje gång.

INNOVATION

Att ständigt sträva efter att förbättra och innovera. Marknaden och tekniken förändras snabbt, och det är vår uppgift att vara i framkant av denna utveckling,
så att våra kunder alltid har tillgång till de bästa lösningarna.Genom att fokusera
på dessa kärnprinciper, strävar vi efter att inte bara uppfylla, utan att överträffa varje kunds förväntningar, och på så sätt bidra till deras långsiktiga framgång.

KÄRNVÄRDEN
De principer som
driver oss framåt

På WTS Machinery Solutions tror vi att framgången för ett företag mäts inte bara i siffror, utan också i de värden som det omfamnar. Våra kärnvärden är grunden för allt vi gör, och de styr varje beslut vi fattar.

ANSVAR

Vi tar ansvar för vår inverkan på planeten och söker ständigt efter mer hållbara sätt att driva vår verksamhet på.

LÅNGSIKTIGHET

Vi ser bortom kortsiktiga vinster och fokuserar på att skapa en varaktig positiv inverkan för kommande generationer.Dessa kärnvärden styr varje beslut vi fattar, och är en påminnelse om den ständiga strävan att förbättra och anpassa oss i en ständigt föränderlig värld.

FÖRTROENDE

Vi agerar alltid med ärlighet och uppriktighet, vilket skapar en solid grund för våra relationer.

KUNDENGAGEMANG

Genom att sätta kundens behov i fokus bygger vi långsiktiga relationer baserade på genuint förtroende och förståelse.

SAMARBETE

Vi tror att framgång uppstår genom samarbete, värderar kraften i gemenskap och arbetar tillsammans för gemensamma mål.

EXCELLENS

Vi siktar inte bara på att vara bra – vi strävar efter att vara bäst i allt vi tar oss för.

INNOVATION

Ständigt utforskande av nya idéer och teknologier för att möta och överträffa våra kunders förväntningar och behov.

TRUST

We believe that trust is deserved, that’s why we always manage our clients trust with care. The management of WTS has the highest trust in our staff, and their will to go the extra mile for you. So, let us show you and your company, that you too, can put your trust in WTS as your future supplier.

SUSTAINABILITY

In all our decision-making, sustainability is a factor. Our vision as a supplier, is to make sure that we can deliver for the needs of the present, and for the future. We promise that we always will make sure that our environmental footprints as well as our economic impact for our clients are as small as it possible.

VALUE

We always strive to find, and deliver the most suitable solution for the need of our clients. Regarding the financial part, our main goal is to cut costs, without compromising the quality of our products, nor our services. We value our staff highly and treat them as our Nr.1 resource.